Comunicat oficial privind participarea #FIND_US la evenimentele caritabile organizate la comemorarea unui an de la #Colectiv

with Niciun comentariu

În data de 30 octombrie 2016, la un an de la evenimentele tragice de la #Colectiv, în București se vor desfășura două evenimente caritabile (Colectiv – Nouă ne pasă! la Arenele Romane și Eveniment Caritabil Colectiv – #3010 Festival la Berăria H), cu scopul de a aduce un ajutor celor aflați în recuperare. Asociația Fotografilor de Concert – #Find_Us a fost chemată să participe la evenimentul de la Arenele Romane în calitate de invitat, pentru a continua ceea ce a început cu Expoziția caritabilă de fotografie de concert, respectiv pentru a completa fondurile strânse cu ocazia sus-numitei expoziții.

Deși în primă instanță noi, Asociația #Find_Us, am confirmat participarea la evenimentul de la Arenele Romane, ne vedem nevoiți să ne retragem participarea oficială din mai multe motive:

  • În majoritatea comunicatelor privind evenimentul de la Arenele Romane Asociația #Find_Us este creditată ca organizator al evenimentului, ceea ce este total neavenit și nu reflectă adevărul; Chiar dacă pe unele site-uri s-a schimbat textul la insistențele noastre, sunt oameni care încă sunt convinși că noi am fi organizatori.
  • În mediul online și mai ales în cel privat s-a declanșat un adevărat război între organizatorii celor două evenimente, care se acuză reciproc de faptul că fiecare încearcă să profite din punct de vedere financiar. Nu vrem sa fim implicati in astfel de discutii, si, mai mult, nu vrem ca lumea sa presupuna lucruri false in legatura cu participarea Asociatiei #FIND_US la aceste evenimente;
  • Din punctul nostru de vedere, în data de 30 octombrie ar trebui să aibă loc un singur eveniment de acest tip, organizat de întreaga comunitate aparținătoare fenomenului rock, considerăm că în cadrul acesteia se regăsesc o multitudine de persoane cu destulă experiență în organizarea și promovarea unui asemenea tip de eveniment, care ar putea realiza mult mai multe lucruri împreună decât separat.

Asociația #Find_Us nu dorește să se asocieze în niciun fel cu acest tip de conflicte virtuale, drept urmare hotărăște să se retragă din calitatea de participant/colaborator/invitat și să nu participe oficial la niciunul dintre aceste două evenimente, scopul nostru fiind acela de a ajuta necondiționat, apolitic și fără scandal persoanele care chiar au nevoie de acest lucru. Ne întristează și ne mâhnește un asemenea comportament în sânul unei comunități atât de lovite, considerăm că o asemenea scindare nu își are rostul, drept urmare decizia noastră este univocă și finală. Aceasta nu înseamnă că membrii Asociației #Find_Us nu vor participa individual la aceste evenimente după disponibilitate și posibilități, pentru a susține victimele din Colectiv. Noi, cei din Asociația #Find_Us, ne vom întâlni în privat pentru comemorarea celor pierduți în tragicul eveniment și pentru susținerea celor dragi nouă, fără a avea nevoie de publicitate pentru asta. Vom reveni în curând cu detalii concrete și transparente despre activitatea Asociației #Find_Us, inclusiv în ceea ce privește expoziția caritabilă pe care am organizat-o în iarna trecută.

Mulțumim pentru suținere!

foto

Share
if you care