Expoziția #FIND_US continuă în online, rezumat de campanie

with Niciun comentariu

#‎find_us‬ suntem noi, ești tu, sunt eu, poate să fie oricine. Este de fapt un mic grup de oameni care dorește să realizeze evenimente prin care încearcă să folosească mușchiul memoriei colective a poporului roman: un mușchi atrofiat de cotidian, dar care încă există și care are nevoie să fie antrenat pentru a scoate la lumină conștiința civică ce ne-a rămas.

Prima propunere adusă de #find_us a fost cel mai amplu proiect dedicat fotografiei de concert realizat până în acest moment în România. Motorul din spatele acestei expoziții a fost dorința de a arăta publicului pasiunea din spatele obiectivului, căutarea cadrului perfect, zecile de mii de ore de muncă depuse pentru fotografiile care mai apoi să bucure pe cei prezenți la un eveniment. #find_us este un concept despre care sperăm să dea naștere unei focalizări pentru pasiunea de A FI fotograf.

Expoziția de fotografie #find_us – Dincolo de obiectivul foto a ajuns la final în formatul său fizic, însă aceasta continuă în mediul virtual, pe site-ul Asociaței Fotografilor de Concerte, www.find-us.ro.

Dorim să mulțumim foarte mult echipei ARCUB, care s-a mobilizat și ne-a ajutat necondiționat, punându-ne la dispoziție în doar câteva zile două săli largi în incinta Hanului Gabroveni, spre a expune lucrările dedicate memoriei colegilor noștri dispăruți. Mulțumim de asemenea Casei Filipescu-Cesianu pentru găzduirea celei de-a treia părți a expoziției și tipografiei Cosmoprint pentru ajutorul dat la tipărirea fotografiilor.

O parte a fotografiilor au fost expuse la Guvernul României și la sediul Ministerului Finanțelor Publice, ocazie cu care le mulțumim pentru implicare celor care ne-au ajutat în acest demers.

Considerăm că scopul principal al expoziției, acela de a aduce un real ajutor colegilor noștri fotografi afectați de tragedia din Clubul Colectiv și familiilor acestora, a fost atins, expoziția fiind vizitată de aproximativ 40 000 persoane în cele aproape două luni cât a fost deschisă.

Mulțumim tuturor acestor oameni minunați care au găsit timp în programul lor și au venit să petreacă minute prețioase pentru ei în fața lucrărilor expuse. Datorită lor și generozității lor am reușit ca prin donații, prin licitarea tablourilor expuse în cele două locuri de expoziție sau prin rezervarea/cumpărarea de lucrări la preț fix să strângem fonduri pentru a ne ajuta colegii și familiile acestora.

Expoziția #find_us rămâne deschisă online pe site-ul nostru (www.find-us.ro), putându-se rezerva în continuare lucrări la preț fix, pe termen nelimitat.

Ne dorim ca într-un viitor cât mai scurt să încercăm ca o parte dintre lucrările prezentate să le prezentăm și în alte locuri din țară și nu numai.

Vrem să le mulțumim din suflet celor care au fost alături de noi cumpărând și licitând lucrări, ducând vorba mai departe sau sprijinindu-ne în toate modurile posibile. Aceasta ne dovedește că spiritul civic al poporului român este încă activ și că această comunitate a iubitorilor de muzică este una puternică și unită. Mulțumim tuturor!

Share
if you care